Fii Tu Insuti, Oricum ai Fi! 2


De aceea, nici nu poate iubi pe nimeni, fiindca mi-a si spus odata (mai demult):”am fost ranit candva si ma feresc cat de mult posibil, sa nu ma mai indragostesc, ca sa nu mai sufar”. Problema este ca,  atunci cand te urasti singur, nu poti iubi nici pe altcineva, nu ca te-ai feri tu sa nu mai iubesti ci, pur si simplu este imposibil sa poti iubi pe altcineva, atunci cand te urasti pe tine insuti! Daca este otravita insasi sursa, ea va afecta toate relatiile, de aceea nu vei putea iubi niciodata pe altcineva. Ce l-a impiedicat pe frumosul meu artist sa recunoasca faptul ca a citit toate mailurile, si abia apoi, recunoscand ca le-a citit, sa isi spuna propria parere in legatura cu ele? ce l-a facut sa creada ca daca i-am cunoscut adevarata fata, nu il voi mai iubi? Pai, atunci cand esti incapabil sa te iubesti singur, cum ai putea sa crezi ca altcineva te poate iubi? De aceea, esti convins ca cineva care iti cunoaste adevarata ta fata, nu te va iubi niciodata. Chiar daca cineva te-ar iubi, ti-ar fi imposibil sa il crezi. L-ai suspecta ca incearca sa te pacaleasca, si ti-ai aduce singur argumentele (argumente se pot gasi oricand doresti). Cum ai putea crede ca te-ar putea iubi altcineva, cand nu esti capabil sa te iubesti nici macar tu insuti? In mod evident, l-ai privi cu indoiala si scepticism. Nu ai avea nici un pic de incredere in el. Mai mult, vei face (si chiar a si facut artistul meu iubit) tot ce-ti va sta in puteri, pentru a-i dovedi ca nu te iubeste cu adevarat, si nu te vei linisti, pana cand nu il vei convinge de acest lucru.

Adevarata ta fata, pe care am cunoscut-o si anul trecut, in 2008, si anul acesta, nu m-a facut sa nu te mai iubesc. Esti artist, iti place sa fii admirat, si ce poate fi rau in acest lucru? Iti plac fetele tinere si frumoase, si ce este gresit in acest lucru? Iti plac mailurile admirative si verifici casuta de mail oficiala chiar de patru ori pe zi, si ce este gresit in acest lucru? Nimic din toate acestea nu ar trebui sa te faca sa nu fii tu insuti cand discuti cu cineva, comportamentul tau este unul chiar foarte firesc pentru cineva care isi doreste sa aiba succes la public! De ce crezi ca ar fi gresit comportamentul unui artist dependent de admiratorii lui? Asta inseamna ca pretuiesti oamenii carora le canti si ca vrei sa ai un feed-back permanent de la ei. Adevarata ta fata m-a facut sa realizez cat de frica iti este ca cineva sa o descopere, cat de frica iti este atunci cand cineva care te iubeste, nu te-ar mai iubi daca te-ar cunoaste cu adevarat. Dar adevarata ta fata m-a facut sa te iubesc si mai mult. Aceasta ura de sine, sta de fapt la baza tuturor fetelor false pe care si le pune omul. Fii tu insuti, oricum ai fi! Nu iti mai schimba mastile! Cei care te iubesc, te vor iubi asa cum esti tu! Iar daca, cunoscandu-ti adevarata fata, cineva iti spune ca nu te mai poate iubi, sa stii ca acela nu te-a iubit niciodata, doar i s-a parut ca te-a iubit; a iubit o alta persoana nu pe tine, cel care esti cu adevarat! Abia cand iti arati adevarata fata, poti afla daca cineva te iubeste pe tine, sau iubeste o persoana imaginara, creata in mod artificial, de mastile pe care ti le-ai pus de fiecare data cand ai interactionat cu ea.

Daca prietena lui din 2008, l-ar fi iubit cu adevarat, nu ar fi rupt relatia atunci cand a aflat ca, in timp ce ea era iubita lui, el mai vorbea si cu altcineva, cu care chiar a stabilit si o intalnire, la o cafea; ar fi trecut peste acest episod, si l-ar fi iubit in continuare; cel mult, isi dadea seama ca el nu o iubeste cu adevarat, dar iubirea nu este ceva cu care sa poti face schimb: te iubesc, deci trebuie sa ma iubesti si tu. Iubirea adevarata, este neconditionata, ea nu cere iubire in schimbul iubirii. Nu poti spune ca iubesti, daca atunci cand afli ceva mai putin placut despre cel pe care il iubesti, renunti la el; inseamna ca, doar ti s-a parut ca il iubesti, inseamna ca te-ai pacalit singura crezand ca il iubesti. Poate insemna afectiune, simpatie, obisnuinta, comoditate, placere sexuala, beneficii materiale, dar nu si iubire adevarata. Dar, daca eu nu m-as putea pacali astfel, sau mai bine zis nu ma mai pacalesc, altele o fac; n-au decat! doar e viata lor. Ceea ce aceste persoane lipsite de minte si de scrupule nu stiu, este faptul ca nu vor fi niciodata fericite cu adevarat, intotdeauna le va lipsi ceva. Iar acel ceva este esential: sentimentul iubirii totale, sentimentul ca traiesti doar pentru persoana iubita, indiferent de cum se comporta aceasta fata de iubirea ta. Fiecare dintre noi are visul sau in viata, cum poti crede ca el poate coincide cu visul tau? Suntem diferiti, iar visele noastre difera unele de altele. Chiar daca iubim pe cineva si ne legam viata de el, nu putem pretinde ca noi suntem visul celuilat. El are alt vis, diferit de al nostru. Am fi egoisti (iar egoism, nu mai inseamna iubire) sa ii pretindem iubitului nostru ca noi suntem visul lui! Noi putem iubi pe cineva, dar nu este obligatoriu ca si el sa ne iubeasca! Fiecare cu visul lui! De aceea, eu cred in versul “Johnny loves Jenny, but Jenny loves Joe” dintr-un frumos cantec al formatiei Chilly, din 1981, “Johnny loves Jenny”. Acest vers este universal valabil! Exceptiile, atunci cand apar, nu fac altceva decat sa confirme acest adevar. Dar exceptiile sunt rare! Ele exista, bineinteles, dar sunt extrem de putine...