Greseli Intalnite la Prepararea Prajiturilor


Indiferent cat de buni bucatari am fi, la toti ni se intampla sa facem prajituri sau torturi care nu au iesit prea reusite si nu putem decat sa mascam greselile prin aplicarea de frisca sau un munte de fructe. Iata cateva dintre greseli destul de comune, pe care le facem cand pregatim o prajitura: Prajitura se crapa pe mijloc, acest lucru se intampla cand a fost pus prea mult agent de crestere, cand tava folosita a fost prea mica pentru compozitie sau temperatura cuptorului a fost prea ridicata; Centru prajiturii este moale, inseamna ca prajitura nu a copt pentru suficient timp. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este coapta destul. Centrul prajiturii ar trebui sa fie la fel de copt ca si marginile; Prajitura este prea coapta, dar subtire, insa textura e buna, inseamna ca tava folosita a fost prea mare pentru compozitia prajiturii.


Prajitura s-a lasat in mijloc, acest lucru poate avea trei cauze: fie usa cuptorului a fost deschisa prea repede, fie compozitia nu a fost pusa la copt imediat ce s-a terminat prepararea ei sau a fost pus prea mult agent de crestere; Marginile prajiturii sunt prea crocante sau arse, cauzele pot fi urmatoarele: fie folosirea de prea mult ulei sau unt la unsul tavi, fie tava nu a fost unsa suficient, cuptorul a fost prea incins, prajitura a fost lasata prea mult la copt sau s-a folosit margarina sau unt care nu este potrivit pentru prajitura. Daca greselile pe care l-ati facut nu poate fi rezolvate cu putina crema sau frisca, puteti oricand incerca sa faceti din nou compozitia de la inceput, insa cu mai multa atentie. Daca veti lucra cu putina atentie nu veti repeta greseala anterioara. Sfaturi oferite de www.prajituri.net care va ureaza Sarbatori Fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu