Greseli Intalnite la Prepararea Prajiturilor


Indiferent cat de buni bucatari am fi, la toti ni se intampla sa facem prajituri sau torturi care nu au iesit prea reusite si nu putem decat sa mascam greselile prin aplicarea de frisca sau un munte de fructe. Iata cateva dintre greseli destul de comune, pe care le facem cand pregatim o prajitura: Prajitura se crapa pe mijloc, acest lucru se intampla cand a fost pus prea mult agent de crestere, cand tava folosita a fost prea mica pentru compozitie sau temperatura cuptorului a fost prea ridicata; Centru prajiturii este moale, inseamna ca prajitura nu a copt pentru suficient timp. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este coapta destul. Centrul prajiturii ar trebui sa fie la fel de copt ca si marginile; Prajitura este prea coapta, dar subtire, insa textura e buna, inseamna ca tava folosita a fost prea mare pentru compozitia prajiturii.


Prajitura s-a lasat in mijloc, acest lucru poate avea trei cauze: fie usa cuptorului a fost deschisa prea repede, fie compozitia nu a fost pusa la copt imediat ce s-a terminat prepararea ei sau a fost pus prea mult agent de crestere; Marginile prajiturii sunt prea crocante sau arse, cauzele pot fi urmatoarele: fie folosirea de prea mult ulei sau unt la unsul tavi, fie tava nu a fost unsa suficient, cuptorul a fost prea incins, prajitura a fost lasata prea mult la copt sau s-a folosit margarina sau unt care nu este potrivit pentru prajitura. Daca greselile pe care l-ati facut nu poate fi rezolvate cu putina crema sau frisca, puteti oricand incerca sa faceti din nou compozitia de la inceput, insa cu mai multa atentie. Daca veti lucra cu putina atentie nu veti repeta greseala anterioara. Sfaturi oferite de www.prajituri.net care va ureaza Sarbatori Fericite!

Rautate intre Celebritati Batrane


Daca va imaginati ca numai batranii de rand sunt mai rautaciosi si mai suparaciosi odata cu inaintarea in varsta, ar trebui sa stiti ca si intre vedete lucrurile stau exact la fel. Recent, sotul actritei Zsa Zsa Gabor, a declarat pentru tabloidul National Enquirer ca sotia sa, atunci cand a aflat de moartea prezentatoarei emisiunii “Fashion Police” a spus ca merita sa moara deoarece a vorbit mereu pe toata lumea de rau inclusiv pe ea. La comentariu, Zsa a mai adaugat si ca cea ce a vorbit-o de rau si a transformat-o in tinta multor ironii din emisiune, a murit, iar ea, desi mai batrana si mereu criticata, este inca in viata. Avand in vedere ca vorbim despre persoane cu varsta de 97 de ani (Zsa Zsa gabor) respectiv 81 de ani (prezentatoarea Joan Rivers) comentariul poate trece destul de usor ca unul rautacios dar totodata si putin amuzant. Zsa Zsa Gabor, actrita de origine maghiara a fost celebra la Hollywood pentru tinutele sale spectaculoase, pentru rolurile de mare succes din Moulin Rouge (1952) si din Touch of Evil (1958) cat si pentru cele noua mariaje si nenumarate operatii estetice la care si-a supus corpul, acestea din urma fiind si motivul pentru care prezentatoarea Joan Rivers o critica deseori. Desi Zsa a facut remarca in intimitatea casei, de fata doar cu sotul sau, atunci cand a auzit stirea la televizor si desi ea se afla intr-o situatie dificila din punct de vedere al sanatatii, ea a fost aspru criticata de catre ziaristi, fiind considerata rautacioasa.

Pulovere la Moda pentru Iarna


Ca orice piesa vestimentara si puloverele sufera modificari de la an la an, trendurile fiind de fiecare data altele, iar designerii conformandu-se cum stiu mai bine. In iarna acestui an, gama de pulovere de dama la moda cuprinde puloverul de dimensiuni mari cu imprimeu, puloverul pe gat, cardiganul maxi, puloverul cu dungi sipuloverul gros pana in talie pentru cele ce au o silueta de invidiat. Oricare dintre aceste cinci modele de pulovere veti alege, cu siguranta veti obtine o tinuta moderna si cel mai important, calduroasa, caci fata de alti ani cand si pe vreme geroasa se purtau hainele din materiale subtiri, acum este la moda confortul si asadar lana si orice alte materiale groase, moi si pufoase. Si pentru ca tot este la moda confortul asa cum spuneam, va puteti baza pe acest aspect pentru ca iarna sa va imbracati cat mai lejer, fara a va mai pasa ca manecile unui pulover sunt pre a lungi, nu sta mulat pe corp, este prea lung, etc.


Exact aceste detalii dicteaza moda in ziua de azi, hainele largi, de dimensiuni mari fiind cele mai indragite datorita faptului ca lasa corpul sa respire si nu il mai comprima sub bluze, pulovere, geci sau pantaloni extrem de stramti. Dupa ce v-ati ales modelul sau modelele preferate de pulover din cele cinci mentionate mai sus, ultima intrebare se va pune in legatura cu culoarea sa. La moda, pentru ca in functie de asta se aleg hainele, sunt in iarna aceasta culorile intense ce sparg monotonia de gri si negru de pana acum. Un pulover rosu, verde, bleu, mov, galben mustar, oranj sau chiar turcoaz asortat la blugi sau pantaloni negri va fi exact ceea ce aveti nevoie pentru o tinuta tinereasca, moderna si totodata chic in care sa va simtit bine.

December


Cu pasi repezi, dar siguri, Decembrie a revenit in peisajul lumii noastre. Luna bunatatii a revenit petru a aduce putina lumina, acolo unde aceasta s-a stins de mult. A revenit pentru a ne salva sufletele din ghiarele intunericului, asa cum o face in fiecare an. Pentru a ne arata ca speranta inca exista si ca visele si dorintele arzatoare se implinesc! Pentru a ne demonstra ca iubirea este infinita si ca nu exista nimic altceva mai presus decat ea. Din aceste motive si pentru ca intotdeauna exista loc de mai bine atat pe plan profesional cat si personal eu spun Welcome, December! pentru ca am nevoie sa fiu salvat de Decembrie.

Istoric Tigara Electronica


Ultimii ani au reprezentat o dezvoltare deosebit de mare pentru un produs nou pe piata din lume, dar cu mare trecere printre fumatori: tigara electronica. Daca vei intra intr-un magazin tigari electronice, vei descoperi sute de variante de astfel de tigari si extrem de multe variante de arome, din care poti alege. Practic, aceasta tigara este o alternativa excelenta la fumatul clasic si din ce in ce mai multi oameni o adopta. Dar cand a aparut tigara electronica? Daca la inceputul secolului trecut, fumatul era o adevarata moda, dupa anii '50 s-a constatat ca tigara este extrem de daunatoare, atat pentru fumator, cat si pentru cei din jurul sau. Astfel, au inceput sa se duca numeroase campanii impotriva fumatului, prin evidentierea riscurilor existente in tigari. Din pacate, foarte putini fumatori au renuntat datorita motivelor ce tin de sanatate, motiv pentru care, timp de cateva decenii, tutunul a provocat milioane de decese. Anul 2003 a reprezentat un punct de cotitura pentru fumatori, deoarece Lik Hon din China a introdus pe piata tigara electronica, dupa ce s-a hotarat ca este timpul sa renunte la a fuma 3 pachete de tigari pe zi. 


Hotararea a fost luata in urma decesului tatalui sau datorita unui cancer pulmonar. Desi construita initial pentru consum propriu, tigara electronica a ajuns mult mai departe de mainile chinezului, acaparand atentia fumatorilor din intreaga lume. Aceasta a fost acceptata cu usurinta in toate tarile lumii si spre deosebire de o tigara clasica, a reusit sa sparga orice bariera a fumatului si sa fie acceptata inclusiv in spatiile publice sau in spatiile in care in mod normal fumatul este interzis. Astazi, tigara electronica este o alternativa excelenta la fumat si exista un numar din ce in ce mai mare de fumatori care o adopta. Motivele sunt cat se poate de simple: pastreaza viciul de a fuma, insa elimina toate elementele neplacute venite odata cu acesta, incepand cu riscul de imbolnavire si terminand cu neplacerea creata celor din jur. In plus, este o varianta care se dovedeste a fi mai ieftina decat fumatul clasic, deci pentru un fumator exista toate motivele din lume sa inceapa sa fumeze electronic.

Even Less


Am obosit putin si as dormi, mai multe zile. Nu sunt beat cum ti se pare, dar n-am mai dormit de mult si organismul meu atipeste fara sa-mi mai ceara voie. Am degetele amortite si nu mai nimeresc nasturii mintii tale sa scot de acolo obsesia care ma tine treaz. Uite ce e, azi te duc inapoi! Trebuie sa ai un loc al tau, de undeva trebuie sa te fi capatat. Nu te supara, chiar nu mai pot! In urma ta vreau sa sting lumina, sa-mi apas ochii pana la durere cu o mana, iar cu cealalta sa-mi infig intre buze taciunele incandescent pentru care tremur cat esti langa mine. Ia-ti fularul, a venit iarna! Ce se inatampla, numai eu simt? Nu vreau sa suferi nici macar pentru o simpla raceala, dar lasa-ma pe mine sa mai sufar putin, sa ma curat pana la os de mucegaiul neimplinirii! M-am gandit la tine azi-noapte asteptand pe o banca in aeroportul viselor, era tarziu si numai bolnavii se mai intorceau acasa pentru ultimul transplant. Recunosc ca te-am iubit pervers in gand pana am ajuns aici, dar acum lasa-ma sa dorm istovit pe bratul fotoliului in care incap doar eu si tranteste cat poti de tare usa, sa nu o mai deschida nimeni!